2007 Raid Americas
Jurgen, Inge en hun ouwe gare eend. Althans, zo ziet hij eruit. Een nieuw chassis, nieuwe banden en tal van andere technische items hebben ze vervangen voor hun tocht der tochten door Zuid Amerika. Een waar avontuur van meer dan 20.000 Kilometer in bijna 6 maanden dwars door Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Paraguay en Uruguay. Na een proefritje van slechts 4.000 kilometer naar Polen en weer terug is de Eend goedgekeurd, klaar voor de wereldreis. De Eend werd verscheept en Jurgen & Inge namen het vliegtuig naar Zuid Amerika. Op naar het avontuur..!!!!
Queridos amigos de América del Sur.
Aquí está el Raid el weblog Américas y una gran cantidad de imágenes del viaje tru América del Sur. Pulse aquí para cambios a la historia en holandés de Inge y Jurgen.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Update 24 maart 2006 Ushuaia,
Shalom,
Zoals jullie al begrepen hebben wemelt het hier van de israeliers en we hebben onder hen nu wat vrinden. In hun aanwezigheid leven we volgens enkele regels, die we jullie niet willen onthouden:

1. When you want to know what is good and cheap.......... ask an israelian guy or look at the site www.gringo..co.is
2. How to regonice an israelian: the bags have a special cover, the guys wear big watches, sandals and when they ask
    where something is they say: "a dondèèèèèèèè "(ending in a high pinched voice) or "is possiblèèèèèèè."
3. When its wet its clean. (afwassen hoeft dus nooit lang te duren)
4. 5 second rule. (als iets op de grond valt en je pakt het binnen 5 seconden op dan is het nog te eten.)
5. Maxk and Inge must drink beer, wine and then pisco so they won't snore a lot.
   Or al the others must drink more so they will sleep faster and earlier.
6. Salt in the food: when you think its enough, put some more.
7., Dont drive trough the mud with your car if you don't have a special force guy stuffed in the back of your car.

Kortom we hebben heel veel lol. In Puerto Natales nog een extra nachtje gebleven, zodat we met onze nieuwe vrienden nog een fijne avond lekker veel konden koken en drinken en eten. Ik kon niet weg. Het was zo lang geleden dat we mensen langer dan 1 of 2 dagen gezien hadden. Ik voelde me thuis en was nog niet toe aan afscheid. Vanaf daar zijn we naar Ushuaia gereden, waar we met Maxk, Yoni and Thomas afgesproken hadden (zij gingen met de bus.) Hier kwamen we in een hostel genaamd: backpackers paradise. Dit bleek echter backpackers hell, want om 24.00 uur wilde de eigenaresse de lichten uit doen en begon ze te klagen. De tweede avond dreigde ze zelfs de politie te bellen als we niet naar bed gingen. De lol was er voor ons echter niet af, want het leek wel kamp op je 16e jaar. We lagen gezellig met z'n allen in bunkbeds op een dorm te fluisteren en te giegelen. Best gezellig.
Punta Arenas vonden we geen van allen echt aantrekkelijk, maar ach we hebben veel lol gehad. Met name op de begraafplaats wat wel piemelparadise leek. De bomen waren in vormen geknipt die inclusief duitse helm volledig op stijve piemels leken. We kwamen niet meer bij. Fotos moet ik jullie helaas onthouden, want er heerst hier censuur (nee ik moet ze nog krijgen van maxk and Thomas).

red. Bericht gekregen van Jurgen per email vanuit: La Provincia de Tierra del Fuego (City: Ushuaia - Argentinie)
2 weken geleden hebben we van 2cvTravel.nl stickers opgestuurd naar het postkantoor van Ushuaia op de oude manier van "poste restante"  En het heeft gewerkt. Jurgen en Inge hebben de stickers : ) wij helemaal blij. Het heeft even geduurd aldaar eer de post beamte het pakketje vond. Maar, ze hebben ze. Poste Restante werkt vandaag de dag nog steeds, Super. hieronder bericht nummer 2 van Yoni)

hi
i got the best ride to ushuaia, the southest city in south amrica.
meet jurgen and inga(from Rotterdam, in Holland), they drive a dejavo car (pic 1).
after i did the Torres del pine trek with them, they offered me to go with them all the way to ushuaia....coolllllll...(pic 2/3)
on the way we stooped to see ships (pic 4/5), got stuck in the mud(pic 6), meet interesting people.
the best ride ever!!!!!!!!!!!!!!!! (pic7). they did all the way from brasil to ushuaia with that car and at the end we got to the end off the road .... no where to go more!!! (pic 8/9). and be sure that the car do not start with out help, every time we have to push it to get started (pic 10).

i am going to stay in ushuaia until Thursday and then join orma(yessssssssss) in salta going to bolivia and north.

happy porim to every body
yoni,ushuaia argntina

Van de Redactie:
21:10 uur. GSM, Jurgen aan de lijn met fraai nieuws. Ze reden richting het noorden maar de motor deed raar en stopte ermee. Ze zijn naar een garage gesleept in Río Gallegos helemaal in het zuiden van Argentinie. De motor was er binnen anderhalf uur eruit en geheel gedemonteerd. Zoals Jurgen dat mooi kon zeggen: "De motor ligt nu in duizend stukkies en doet het niet meer...."  Wat nu? Op advies heeft Jurgen met de Alarm Centrale van de ANWB gebeld, maar de 2cv Specialist aldaar (Frans) was net opweg naar huis. Jurgen belde mij weer met het nieuws dat de ANWB niet echt wat kon doen. Tuuuuurlijk wel zei ik. (ik = ervaringsdeskundige hihihi ; -)  Voor mij is het makkelijker om in Nederland wat heen en weer te bellen om alles in gang te zetten dan Jurgen, dus stelde ik voor dat ik rond ging bellen. De TamTam !!!

Wat was er nu allemaal aan de hand? De olie daar is van een dermate slechte kwaliteit dat de motor letterlijk op zijn lazer heeft gekregen en zodoende de drijfstanglagers aan gort heeeft gedraaid met alle gevolgen van dien.

Tijdens het demonteren is zoals gewoonlijk ook de oliekoeler kaduuk. Ze moeten daar een complete motorrevisie uitvoeren, maar hebben geen onderdelen. Ik ben in de GSM gedoken en heb met Frans gebeld. Tijdens dat telefoongesprek belde de ANWB Alarmcentrale naar Frans thuis met de mededeling dat een lelijke eend in Argentinie gestrand was. Gelukkig hebben ze een Int Reis en Kredietbrief en is er veel mogelijk. Na dit gesprek kon ik het magazijn bellen van VAG t Eendeei in Rotterdam Zuid. Wat hebben we allemaal op voorraad? bijna alles, maar geen nieuwe Krukas. Ik Jurgen weer bellen, jurgen, alles komt in orde maar we moeten wel het een en ander in Rotterdam in gang zetten zodat jullie de onderdelen hebben. jurgen ging de Alarmcentrale weer op de hoogte brengen van onze plannen.

Morgen (zaterdag de 29e) gaat Hans van t Hoff zorgen voor een krukas uit een motorblok van de 2cv Club, Ik ga zorgen dat de rest erbij komt (Naast de Krukas, ook een oliekoeler, complete motor-pakkings-set en zuigers en cilinders)
Dit gaat de ANWB versturen naar Argentinie per luchtpost, waar het weer met een interne vlucht naar Rio Gallegos wordt gevlogen waar het weer per koerier naar de Garage wordt gebracht. ingewikkeld allemaal.... .!!!!!

De tijd is nu 23:04, 9 telefoontjes verder waarvan 3 met Jurgen, 2 met Frans, 1 met Hans, 1 met Patrick en een paar die kort te woord stonden of niet opnamen. Alles is nu geregeld, nu de uitvoering nog.
To be continued....

30-03-2008
In middels een perfecte krukas gescoord. Nu de rest nog en kan het naar de ANWB.

 
Americas
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
 
Foto's 01
Foto's 02
Foto's 03
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact