2007 Raid Americas
Jurgen, Inge en hun ouwe gare eend. Althans, zo ziet hij eruit. Een nieuw chassis, nieuwe banden en tal van andere technische items hebben ze vervangen voor hun tocht der tochten door Zuid Amerika. Een waar avontuur van meer dan 20.000 Kilometer in bijna 6 maanden dwars door Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Paraguay en Uruguay. Na een proefritje van slechts 4.000 kilometer naar Polen en weer terug is de Eend goedgekeurd, klaar voor de wereldreis. De Eend werd verscheept en Jurgen & Inge namen het vliegtuig naar Zuid Amerika. Op naar het avontuur..!!!!
Queridos amigos de América del Sur.
Aquí está el Raid el weblog Américas y una gran cantidad de imágenes del viaje tru América del Sur. Pulse aquí para cambios a la historia en holandés de Inge y Jurgen.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
2 december 2007 Foz Iguazu,Argentina

Hallo vrindjes en vriendinnetjes,
HEEEEEEEEEEEEHAWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!
The car is ours. Na bizar veelgezeik, papier na formulier, divine intervention in de vorm van onze nieuwe vriendin Angela en onze Forwarder Gleide is het uiteindelijk gelukt om ons schatje uit de klauwen van de braziliaanse burocraten los te weken. Ik ga jullie alle details besparen (die komen wel op de diamarathon als we terug zijn, lang en saai), het belangrijkste is dat we eindelijk op weg zijn. Geen kantoorverhalen meer, vanaf nu genieten van kapotte banden en haperende stationairsproeiers. Jawel het grote genieten is begonnen.

We zijn net al 3 volle dagen on the road geweest. Ja dat doen we natuurlijk op de juring manier: niet over de snelweg (want dat is saai), maar kleine weggetjes en dan zonder goede kaart, geen goede voorbereiding: eten onderweg vergeten en nog geen kookstelletje, geen idee of ergens campings zijn en uiteindelijk geen idee hebben waar je bent, reserve banden nog niet opgepompt en de auto nog niet helemaal klaar. Maar het is wel mooi. Uiteindelijk per ongelijk toch terecht gekomen op de weg des doods, zoals de brazilianen 1 bepaalde weg hier noemen. Even spannend, maar toch gehaald. We rijden op ethanol (alcool) en dat haperd nog af en toe, maar het werkt en is goedkoop. Inmiddels hebben we de banden laten maken. Gratis, want we zijn zo leuk. Zoeken we nu een kookstel en kunnen we nadat we hier in Foz Iguazu de toerist hebben uitgehangen op naar het volgende avontuur. Maar jurgen gaat wel eerst ff sleutelen en ik ga een kaart en een boekje van paraguay kopen.
Dat sleutelen is trouwens een leuk verhaal met 38 graden in de schaduw. ( trouwens Frank, je moet die sproeier toch verder opendraaien bij ethanol?: [Frank: ja dat klopt, 1 slag benzine en 2 tot 3 voor Ethanol of E85) Is het motortje wel lekker op temperatuur...

Overal waar we komen worden we nagestaard, aangeroepen en vooral heel vaak gefotografeerd en gefilmd. Toppunt was een jongen op een brommer die al gauw 90 reed en ons tijdens het inhalen (zat een vast een snelle 50 onder) filmde met zijn mobieltje. Even later stond hij ons op de vluchtstrook op te wachten om een wat meer steady shot te kunnen maken. We worden continu aangehouden op allerlei politieposten langs de weg. Komt er een kerel met een enorm geweer op je af om papieren te vragen. Wil die eigenlijk alleen maar,met al zijn collega,s op de foto met de eend. En wij maar peultjes zweten.

Ja ja, zo geven we in ieder geval ergens op de wereld mensen een glimlach met ons gekke karretje.

Voor wie het wil weten de route:
Praia Grande, Peruibe, Iguape, geen idee de weg kwijt,
cananeia, geen idee weg kwijt en uiteindelijk in de buurt van curitiba.
Overnachten in weghotel.
Vila velha ( Punta Crossa)
Van de grote weg af en geen idee waar we zijn op weg naar santa clara. Bleek echter een dam en daarna geen idee waar we waren op weg naar Foz Iguazu en overnacht ergens in de middle of nowwhere onder cascavel.
Via geen idee welke wegen naar dois vinzinhos en via via uiteindelijk nu Foz Iguazu aan argentijnse kant.
Lekker georganiseerd reisje dus.

De grensovergang was trouwens bedriegelijk makkelijk. Binnen een half uur was het voor de bakker.
Kunnen ze wat van leren in Santos.

2 december 2007
Inge en Jurgen stuurde nog een 6 tal foto's na. Geheel rechts bij de landkaat staat een foto van Inge op een rots op of eigenlijk voor het eiland, Ilha Bella. De overige foto's zijn Inge en Jurgen met hun nieuwe vrienden op Ilha Bella. En dan... ja ja, eindelijk. De eerste dag dat Inge en Jurgen hun Eend weer hadden. en blij dat ze waren!!! Samen met Angelaen Mirna even poseren.

6 december 2007 - Puerto Iguazu
Hallo vrindjes en vrindinnetjes,
Even een korte update uit het prachtige Puerto Iguazu. Natuurlijk weer snikheet ( graadje of 42), maar die watervallen zijn werkelijk allememachies mooi. Gister hadden we een hele dag regen, regen ,regen. Maar toch vroeg op en voor de 2e dag naar het de Cascads. Ze waren nu nog indrukwekender dan de dag ervoor, want veeeeeeeeel meer water. Op de camping bleek dat het tentje dat we mee hebben lichtjes had gelekt onder al het geweld van de regen, maar met de hulp van wat tape en 25 meter touw hebben we van nacht heerlijk geslapen.
Ook hier weer hele gezellige makkertjes gemaakt. Niet met de locals maar met wat medecampinggasten. Een stel Belgen die met een landrover (zie foto) uit 1972 al bijna een jaar in dit continent rondrijden en wat Nederlanders. BBQ-tijd dus. Met de belgen gaan we samen in konvooi naar Paraguay. Dat is veiliger en zij hebben de enige auto die even traag gaat als de onze.

Morgen vertrekken we eerst samen naar Brasil voor een mooi stukkie off road ( maak je geen zorgen de belgen hebben een toplier) en daarna naar paraguay. Ik hoop dat iedereen verwend is door de goedheiligman.

 
Americas
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
 
Foto's 01
Foto's 02
Foto's 03
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact