2007 Raid Americas
Jurgen, Inge en hun ouwe gare eend. Althans, zo ziet hij eruit. Een nieuw chassis, nieuwe banden en tal van andere technische items hebben ze vervangen voor hun tocht der tochten door Zuid Amerika. Een waar avontuur van meer dan 20.000 Kilometer in bijna 6 maanden dwars door Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Paraguay en Uruguay. Na een proefritje van slechts 4.000 kilometer naar Polen en weer terug is de Eend goedgekeurd, klaar voor de wereldreis. De Eend werd verscheept en Jurgen & Inge namen het vliegtuig naar Zuid Amerika. Op naar het avontuur..!!!!
Queridos amigos de América del Sur.
Aquí está el Raid el weblog Américas y una gran cantidad de imágenes del viaje tru América del Sur. Pulse aquí para cambios a la historia en holandés de Inge y Jurgen.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Update donderdag 27 december 2007
Tja kerst is even aan ons neus voorbij gegaan. Kerstavond hebben we voor het grootste deel doorgbracht bij een benzinestation in Jujuy. Na het tanken wilde de contactsleutel dus nie meer omdraaien. En dat is lastig als je wilt rijden. Eerst zoveel mogelijk zelf het hele slotgedeelte los proberen te halen, maar ik bleef steken op een inbusje die er zou moeten zijn maar die ik in het halfduister dus mooi niet kon vinden. Ondertussen waren we dus al met 6 man opgetilt omdat we nog voor de pomp stonden en na een half uur hanesen is Inge op zoe gegaan naar een monteur. Daar kwam ze al snel mee aanzetten want zelf op kerstavond zijn er nog zat monteurs in een argentijnse stad te vinden die nog effe wat willen bijverdienen. De halve bevolking van de steden en dorpen in Argentina bestaat trouwens uit monteurs. De gezellig boertige, cocabladeren kauwende montuer had de inbus natuurlijk wel binnen no time gevonden en los. Daarna was het huis er snel af maar om het contactslot zelf te openen ben ik met hem mee gegaan naar zijn garagehok. Na veel geknutsel en slijptolletjes kregen we het kreng op en toen bleek dat op een of andere manier het slot van boven naar onder totaal in tweeen gebroken was. Eind van het verhaal is dat we nu een nieuwe contactsleutel hebben, namelijk een ter plekke gemodifiseerde groene schroevendraaien. Werkt als een tierelier.

Ons kerstmaal vond plaats op een kleedje voor de tent in Purmamarca en bestond uit paste tonijn en boontjes. Ff wat anders, maar toch lekker en we voelden ons goed en gezegend.

Tweede kerstdag zijn we toch weer verder gegaan. De paso de Jama over naar Chili. We hadden goed uitgerust, veel geslapen. Jurgen en ik hebben niet gedronken en in twee dagen welgeteld samen in totaal 2 sigaretten gedeeld.
De paso de jama is ca. 4600 meter maar is maar 1 piek en daalt daarna redelijk vlot. Dus dit durfde we wel aan. (We vonden het wel spannend hoor).. Voorheen wilde we tussendoor gaan slapen in Susques, maar aangezien dit op 3500 m zit, leek het ons beter toch door te rijden. Het is Jurgen bijna de gehele rit goed af gegaan. Pas de laatste 3 kwartier van de reis (bedenk dat de gehele tocht 8 uur geduurd heeft), werd hij moe en wilde hij alleen maar slapen. Tja dat mocht natuurlijk niet van mij. Hij werd niet blauw. Alleen wat hoofdpijn en moe, maar ik wilde persee dat hij erbij bleef. Zo kon ik tenminste controleren dat hij bij bewustzijn was. Dus al blerend (waait heel hard en je rijdt over slechte weg) dat hij elke 300 meter wat tegen me moest zeggen hebben we het laatste stuk gereden. Jurgen werd er chagarijnig van, maar kan zich hier niks van herinneren nu, dus pech voor hem. Daarna in 20 km 2000 meter dalen, dus ineens was Jurgen weer terug. Nu doen we hier een hoogtestage. We zitten in San Pedro de Atacama (2400 m) en we hebben beiden nergens last van. De omgeving is hier adembenemend mooi en ik krijg steeds tranen in mijn ogen. Het is niet te omschrijven hoe het voelt als je droomland ineens onder de wieltjes van je topwagen doorglijdt. Vandaag super relax gedaan in de termen bij Puritima (3200 m). Zwem je daar met z´n 2tjes in je eigen lagoonetje met uitzicht over een lange kloof in het midden van de bergen in de woestijn van Chili. Paradijs dus.Morgen ff knutselen aan de auto en Valle de Luna bij zonsondergang bekijken. Overmorgen naar de Salar de Aacama en dan voor oud en nieuw terug naar Argentina. Het is hier prachtig, maar niet goed voor ons budget. Zeker niet nu we 3 weken megagoedkoop in Bolivia missen.

Nog even een kleine lofzang op ons eendje.Wat een TOPWAGEN hebben wij zeg! Als je ziet over wat voor wegen en hoogtes en hittes het karretje ons al gebracht heeft....niet te vroeg juichen natuurlijk. Maar hier in San Pedro rijden dus zonder dollen alleen maar grote 4wd HIluxen, patrols en jeeps inde ronte. En wij dus, met de eend.

In het echt ziet het er allemaal nog mooier uit. Het is niet te omschrijven en niet makkelijk te fotograveren. Wellicht met mijn andere camera (waarmee ik alweer 8 rolletjes vol heb. Best weinig voor 2 maanden voor mij dan). Wie wil zullen we thuis ermee vermoeien. Voorlopig moeten jullie ht doen met wat we (fran) op de site zetten. En dat is een zeer kleine selectie, want foto mailen duurt mega lang. Ik ben nu al een uur bezig. Tot snel.
Kus Inge

Aan al onze vrienden een goed, gezond, gelukkig en bijzonder nieuwjaar toegewenst!
A todos amigos bueno nuevo año!
To all our friends we wish a good, healthy and happy new year!
Love Jurgen and Inge

(Now in Chili, till 2-1-2008) 

 
Americas
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
 
Foto's 01
Foto's 02
Foto's 03
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact