Xanten 2015

Xanten Duitsland. Op nog geen 2 en een half uur rijden van Rotterdam ligt het gezellige Xanten (naast het Archeologisch park). Een meeting met alle ingrediŽnten die het zo bijzonder maken. Van een toilet wagen, tot een grote bar met wit bier. Maar ook een wijnbar, een frituur en een gigantisch groot gezellig kampvuur. Niet alleen de meeting is mooi, ook Xanten zelf. Centraal staat de grote Sint-Viktordom in het centrum van de alt stad. Binnen de stadsmuren vind je onder andere de Stadttor en de Klever Tor maar ook een windmolen, de Kriemhildmuhle die overdag geopend is met heerlijke streek en molen producten. Kortom: Welkom in Xanten
 
 
 
 
  De groeten uit.... Xanten. Bijna traditiegetrouw gaan we ieder jaar naar Xanten. De auto volpakken, en via de A15 naar Nijmegen om verder binnendoor naar Xanten te rijden. Een oude stad die ook bekend staat van de heerlijke sappige en volgens sommigen, mierzoete, aardbeien. Maar ook de "Spargels". Asperges voor de O'llanders. Xanten is, meeting, kampvuur, witbier, asperges, aardbeien en Grillteller bij de Griek/Kroaat in het dorp.

Dit jaar was het alweer voor het laatst op het veld, nabij het centrum. Dat was het vorig jaar ook, en dit jaar weer. Misschien volgend jaar dan toch ergens anders? We wachten het af. De verdeling NL - D was dit jaar ongeveer 50/50 of 60/40 volgens anderen. En niet geheel verwonderlijk. Veel Eenden, en maar weinig modern spul. Wel veel leuke gekke aanhangers, caravans en andere spul voor achter de auto waar je in kan slapen. Dat maakt deze meeting ook zo leuk. En als het dan lekker zonnig is, wat wil een mens dan nog meer (dan een koud wit biertje). Dit jaar was het weer erg erg erg gezellig en om nu een heel epistel te schrijven over de meeting, kan, maar beter is nog om gewoon zelf volgend jaar de eend te pakken en ook naar Xanten te gaan. Dan weet je gelijk waarom wij hier ieder jaar naar toe gaan.

Xanten was weer top. Op naar volgend jaar....
-2cvTravel-

   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact