21ème RENCONTRE NATIONALE DES 2CV CLUBS DE FRANCE

Je hebt grote en kleine meetings. Als je het over een grote hebt, spreek je algauw over de wereldmeeting. Maar vergeet de Frans Nationale meeting niet. Meer auto's dan de laatste wereldmeeting in Spanje. De Frans Nationale is misschien wel de grootste meeting die er is. Met 2800 inschrijvingen mag je niet klagen. Maar dat vergt ook een iets andere aanpak dan 'even' met de Franse slag een meeting organiseren. Althans...
 
 
 
 
  Omdat St. Dizier zowat in onze achtertuin ligt, spreekwoordelijk gezegd, kunnen we deze niet overslaan en besluiten via St. Mihiel naar St. Dizier te rijden. We komen al jaren in St. Mihiel en de meeting is maar 60 km verderop. We maken er gelijk een mini vakantie van. Waarom ook niet. De auto is gepakt en zetten koers naar St. Mihiel via de E411 en dan de D964 op naar Verdun om de benodigde boodschappen in te slaan. Een paar dagen rust en de 4x4 in de bergen uit te testen. Hoe mooi kan het zijn. Heel mooi, totdat de wegen geblokkeerd zijn door omgevallen bomen. Ondanks een sterke eend, moesten we toch omkeren. Genoeg gespeeld en op naar de meeting.

In een kleine colonne van St Mihiel naar St Dizier gereden. In nog geen 2 uurtjes kwamen we aan op het veld en konden ons inschrijven. Dat ging snel? geen wacht rij? Geen Franse Slag? We moesten aansluiten in een rij en ..... dat was dus de rij die moest wachten, en wachten en wachten... 5 uur later konden we dan eindelijk het veld op. Toch niet zo goed als we dachten. Bleek dat het veld nog niet goedgekeurd was door de Brandweer en Politie ofzo.

Eenmaal op het veld, dat hobbelig en zeer hard was, een plek gevonden en konden we het kamp opslaan en genieten van de Frans Nationale meeting. Het geklaag van het wachten verdween al snel voor de zon door de goede organisatie. Een goed veld, goede sanitaire voorzieningen (al was het wel 18 min lopen of 11 min rijden), al met al een perfecte grote meeting waar het weer ook nog eens mee werkte. Een grote professionele markt, leuke 2e hands markt, prachtig 2cv museum en genoeg te zien of te doen. Voor ieders wat wils en dat verveelde geen moment.

Na 4 dagen veel plezier, oude en nieuwe bekende te hebben ontmoet konden we weer koers zetten naar Nederland via de nodige brocantes of rommelmarkten. Volgend jaar is de Frans Nationale in La Rochelle, niet dichtbij, maar zeer zeker de moeite waard....

-2cvTravel-
   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact