Crapadeuche 2014

Crap a deuche Trophy 2014. Een offraod trophy zonder tijdmeting in de Belgische heuvels vol met blubber, water, diepe trekkerpaden en steile gladde beklimmingen. Een rit van 100 kilometer die voornamelijk door 4x4 eenden gereden wordt. Er doen ook 4x2 eenden mee want zo zeggen ze, iedereen kan er aan mee doen. Er zijn veel gelijkenissen met de Huppel en kempen Trophy. Samen rijden, zoveel mogelijk offroad en elkaar helpen daar waar het moet.
 
 
 
 
  Zelf heb ik de Huppel en de Kempen al een paar keer gereden in de 07, maar nu was er de mogeelijkheid om ook met Ramboo te gaan rijden in de Crapadeuche. Maar.... aangezien de auto nog geen 500 kilometer op de teller had staan, alles nog nieuw en ingereden moet worden (en nog een paar verzekeringstechnische dingen), gingen wij niet de Trophy zelf rijden, maar kijken hoe de rest het doet. Althans, dat was het idee.

Crapadeuche werd dit jaar gereden in de omgeving van Philippeville onder Chareloi in de Belgische Ardennen. Voor ons een rit van 3 uur. De eerste echte rit van Ramboo. Samen met AJ gingen we op pad en het was de perfecte aangelegenheid om Ramboo te testen op de lange rit. Het was even wennen op de nieuwe stoelen, maar ook even wennen aan het gewicht van de auto in de heuvels. Dan merk je dat alles zwaar en degelijk is uitgevoerd.

Aangekomen in de regio was het zoeken waar ze uithingen. Ze zouden in 2 groepen van 10 rijden. En dan is het lastig zoeken, wij op de weg, hun offraod. Naar een GPS punt gereden, daar gewacht, niets.. op naar de volgende en daar was de grijze 2cv Trekk 4x4 die ook naar de GPS punten reed. We waren net te laat, op naar de volgende, weer te laat, weer naar de volgende en daar waren we optijd. Ook stond er een AZU die verry light weight was gemaakt. Slechts 460 kilo en toch 4x4 (maar zonder comfort en verwarming e.d.) De eerste actiefoto's konden gemaakt worden. Helaas niet zo spectaculair als op de route zelf, maar dat mocht de pret niet deren. Actie is actie.

Via nog een paar GPS punten zijn we naar het eind punt gereden waar ze ook begonnen zijn. Daar werden alle 4x4's die onder de blubber en beschadigingen zaten op de aanhangers geladen en was het tijd voor wat eten en drinken en natuurlijk de verhalen. Maar ook de laatste onderdelen van Louis barbour ontvangen voor de open vering van Ramboo. Deze kunnen we van de week monteren.

Omdat we nog 3 uur moesten sturen zijn we direct na het eten (wat overigens erg lekker was) weer huiswaarts gekeerd. Na dik 650 kilometer gereden te hebben, zit de eerste echte rit van Ramboo erop.
En wie weet wanneer we zelf mee gaan doen. Time will tell....
 
Update: Video op Youtube: http://youtu.be/eKL33-Dipkg

-2cvTravel-
   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact