5e Kempen Huppel Trophy 2013
Zaterdag 16 februari 2013 was de dag voor de 5e Kempen Huppel Trophy. Een (gedeeltelijke) off-road rally voor eenden door het Belgische landschap van Kempen. Deze rally staat bekend als een van de zwaarste rally’s voor (normale) eenden die voor 90% off Road is en georganiseerd is door de Belgische 2cv Club, Huppel... er gaat altijd wel wat stuk !!!
 
 
 
 
  De Rally of Trophy starte in Oud-Turnhout wat op een dik uur rijden van Rotterdam ligt. 2cvTravel was er met de 07 en de 03 (volgend jaar ook met de 09). De 07 - zwart oranje en de 03 groen met een soort van oranje, hadden voorgenomen om rustig aan te rijden en zo niks stuk te rijden. Maar zoals alle Kempen Trophys is dat geen garantie. Het is zwaar, blubber, nat, hobbelig, en je wilt toch een beetje doorrijden. Met het bekende bolletje pijltje systeem zijn we om 10.00 uur van start gegaan en al gelijk waren we van het asfalt de blubber wegen opgedoken. Zeg maar de onverharde wegen naar zeer grote huizen. Doordat de permafrost begon te dooien was de toplaag van een centimeter of 20 verzadigd van water en blubber. Garantie dat alles vies zou gaan worden. En dat lukte al binnen 30 minuten. De kuilen waren gevuld met water en de sporen waren diep en zacht. Als je dan langs een kanaal rijd zonder vangrail en je glijd steeds alle kanten op, is 1 meter tussen blubber en kanaal wel heel erg smal. Maar het kon nog smaller in een bos. Hier volgde we het pad wat normale mensen met hun hond lopen en nu reden wij tussen de bomen over het mos er dwars doorheen, en dan kan er wel eens een boompje in de weg staan (zie deuk spatbord van de 03).
Na de eerste echte stop met een grote diepe plas met ijs, begon het echte werk. Bij de stop kon je het extreme pad volgen en (zie de foto's) dat was een echte uitdaging wat niet iedereen aandurfde. van de 23 auto's reden maar 3 het pad en 1 haalde het net niet.

Na de stop langs het water, door de weilanden, kuilen, water, hobbels, bergen, plassen en blubber. Overal van dat heerlijke blubber en dan ineens weer een asfalt weg. Wat rijd dat dan lekker soepeltjes. maarja, dan moet je ontsteking het wel blijven doen. de 123 van de 03 had de geest gegeven en met de onderdelen van de puntjes konden we naar de opslag om de rest van de puntjes onderdelen te monteren. In dat moment van rust zagen we de brokken van de 07. Een gescheurde dorpel, een scheur in het motorkap scharnier en een chassis met een rare knik erin.

Nadat de 03 weer goed liep op de puntjes besloten wij met de 07 om te stoppen. Achteraf een wijs besluit getuige de route die de 03 nog heeft afgelegd. Wij zijn terug naar Rotterdam gereden via Vlaardingen om de 07 even op de brug te zetten bij de eendenwacht. Even voor de zekerheid alles inspecteren om het binnenkort allemaal weer te repareren.

Een kort maar krachtige Kempen Trophy dit keer. Maar wat is het leuk, wat zeg ik, het is geweldig!!!!
Volgend jaar weer en dan met de 09 erbij, zonder stukken te rijden.
Frank & Vincent  -2cvTravel-
   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact