24h02'cv Spa-Francorchamps: 28ste Editie
Locatie: Circuit van Spa-Francorchamps

En weer bijna traditiegetrouw bezoeken we Spa, als de laatste meeting van het jaar en ons seizoen. Ok, er is nog een meeting, de wintermeeting, maar die slaan we over. Spa is de afsluiter van het meeting seizoen. Spa is geen meeting, Spa is Spa, en whats happens in Spa, stay's in Spa. of zo iets, al lijkt die uitspraak op iets wat ze ook in een gokstad gebruiken. Spa is Spa en dat is een feit. Vrijdag traditiegetrouw op ons gemakje via de pomp de Zuidpunt, waar we elkaar meeten om samen op te rijden, richting Spa. Het weer zit mee, het is droog en koud, en al snel kwamen alle rijders op de afgesproken tijd aan op de Zuidpunt. Met gezwinde spoed reden we rond de 100 a 110 in collone naar Spa. Onderweg begon het te regenen en dat hield naar later bleek pas zaterdag op. Dus het wordt een koud en nat weekend. Zonder File kwamen we aan op P4 en we waren niet de eerste. Het terrein was in de hoeken redelijk bezet. Na ons ingeschreven te hebben, (al vraag ik me af waarom???) namen we ons t-shirt in ontvangst en zochten we een plek uit. 1 ding baarde me zorgen, de container met hout was erg erg erg leeg!! slechts een paar pallets lagen er nog in. Het veld was hellend, glad, nat en modderig waar de auto's slecht grip op hadden. We gingen eerst boven aan staan, maar dat bleek te schuin. Dan wat lager waar het wat vlakker is zonder dat je tent volloopt met regenwater. Helaas gleed 1 van de auto's door en stopte tegen het wiel van de andere waardoor deze er wat schuin onderstond. Na de formaliteiten hebben we een kamp gebouwd waar we droog onder konden zitten en toch warm konden worden van een vuurtje. Niet overbodig met deze temperaturen. De avond, vorderde en al snel bleek dat naast de alcohol ook de temperatuur ons snel naar bed dwingt.
 
 
 
 
  De volgende ochtend was alles wit. Alles wat bevroren en we gokte dat het een graad of 4 gevroren had, maar niemand wist het precies. Dit vroeg om een stevig meeting ontbijt. Koffie met een broodje ei met spek. Met natuurlijk weer het kampvuur aan voor de warmte. Tijd om de benen te strekken met een wandeling naar het circuit. Via de tribunes naar de paddock en de pit en de parkeerplaats waar iedereen zich opmaakte voor de Pre-Lab. Een rondje over het circuit met je eigen auto. Leuk, maar dit keer hebben we het vanaf de kant bekeken en heerlijk van het zonnetje genoten. En toen we toch zo lekker zaten hebben we gewacht op de start en dat eens van dichtbij bekeken. Wat kunnen al die eenden een kabaal maken zeg. En ook dit keer weer een aantal Smarts, die achter aan staan en die later starten, met minder lawaai. Altijd leuk om de start te zien. De 24h is begonnen (en de klok moet ook nog van 03.00 naar 02.00 uur gezet worden). Dit gaat leuk worden.
De middag hebben een aantal de broodnodige dagelijkse boodschappen gedaan, zoals brood, drank, handschoenen, mutsen. je kent het wel, als je op een meeting bent. De andere zijn met de auto het circuit rond gegaan, en weer andere hebben het terrein verkent. Voor iedereen is er wel wat te doen, te zien of te beleven. En het mooie van alles is dat het nog lekker weer wordt ook. Al is de wind wel t*****s koud. Tijd om het kamp te verbouwen van een regenkamp naar een windkamp waar we open vuur kunnen stoken zonder uitgerookt te worden.

Na het avondeten een rondje Circuit, parking, paddock, pit en brasserie voor een hot choco om daarna in het kamp weer aan het kampvuur te gaan zitten genieten van de warmte en een drankje. En of het nu aan de wind of de kou lag, ook dit keer lagen we er relatief vroeg in.

Min 8 was het afgelopen nacht en alles was bedekt met een laagje rijp. Langzaam aan ontwaakte de rest en genoten we weer van een bakkie pleur met een ei met spek. De zon brak door met een prachtige blauwe hemel. Een mooie dag, maar wel fris in de ochtend. Niemand had echt plannen, maar wel wilde me snel naar huis. het kamp werd opgebroken, de auto op de ambu gereden en nadat iedereen klaar was, gingen we de finish kijken van de 24h. Wat een deceptie was dat. Geen finish vlag, geen yahoo, geen niks. Alleen maar een belg met een gele vlag die iedereen de pitstraat in dirigeerde. Dat was het. Met een desillusie rijker stapte we de auto's in, en reden we terug naar huis.. Einde Spa, einde meeting seizoen .....

The Sun is Down!
   
 
 
     
     
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact