13e BesteleendenMeeting (BEM)
Locatie: Camping De Boterbloem in Leersum / Amerongen.

Bijna traditiegetrouw maakte we ook dit jaar weer een lang weekend van de Bem. Donderdag ochtend na de ochtendspits met een volle AZU uit 1960 naar Leersum. Dit keer niet via de binnendoor wegen maar via de snelweg. In vergelijking met vorig jaar was het dit jaar tussen de buien door droog. Af en toe een bui of echt een regenbui. Het mocht de pret niet deren, want de vooruitzichten waren immers goed tot zeer goed.
 
 
 
 
  Aangekomen bij Boer Leo op camping de Boterbloem hebben we maar even in de auto gewacht op droger weer. Toen hebben we de Boer opgezocht en ons keurig gemeld. We mochten ondanks het natte weer op het veld achter staan. En weer had hij vergeten of geen tijd gehad om het gras te maaien. Na een vlot uurtje stond alles gereed en begon het weer langzaam te regenen. Een mooi moment om de stad in te gaan om boodschappen te doen en verse eieren te halen bij een andere boer., Heerlijk dat verse boerenland met vriendelijke prijzen. Daar kan de Appie nog wat van leren
In de regen BBQ-en is echt een feest. Weliswaar onder de luifel van de tent, maar het geeft zogezegd een extra dimensie aan het feit. Ook de avond was wat vochtig maar zittend bij een klein kampvuurtje maakte het erg behaaglijk.

De vrijdag stond in het teken van winkelen in een stad of dorp in de buurt. Dit jaar was dat Tiel. Met de AZU via de veerpont naar Tiel gereden en op de kade geparkeerd om zo Flipje op te zoeken. Tiel is een leuke stad om te winkelen maar al vroeg in de middag waren we al klaar en gingen terug naar de camping. Daar aangekomen waren er al meer aanwezig maar nog steeds niet druk, in de avond kwamen er al meer gelukkig. Ook bijna een traditie is op vrijdag naar de snackbar om een vette hap te scoren. Voor iemand die nooit in een snackbar komt (red. 1x per jaar) is het dan weer een feestje. Langzaam begon de groep besteleenden (en dit keer ook normale eenden, uit Engeland) te groeien.

Zaterdag ontwaakte de meeste vrij vroeg ivm de koude nacht en de kofferbakkraampjes werden uitgestald met allemaal prachtig mooi oud spul. na een paar bakken koffie en wat heen en weer te hebben gelopen maakte de groep zich op voor de rondrit. Wij namen een alternatieve route, namelijk de kortste route naar het pannenkoekenhuis even verderop in Elst.

De middag vermaakte iedereen zich op zijn eigen manier op en rond de boerderij om met de gehele groep savonds met elkaar te bbq-en. Het weer was droog doch nog redelijk fris maar met een kampvuurtje erbij erg prettig. En wat wil je nog meer, midden op een weiland, kampvuur, drankje en een live band! een luxe meeting, een luxe internationale meeting. Voor sommige ging het lampje snel uit, maar andere bleven tot het laatste hout op was gebrand. Zelfs Boer Leo kwam nog langs met Saté en slaatjes.

Zondag de dag van opbreken, de tent laten drogen in de zon, de andere dagjes mensen begroeten waarvan 1 er zelfs een heuse telescoop mee had genomen om de vlekken op de zon mee te bekijken, en afscheid te nemen. Dit keer geen Azuische spelen, maar genieten van de laatste zon......op weg naar huis.

The Sun is Up!
   
 
 
     
   
     

 

 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact