2cv Vriendenmeeting Leersum 2011
29-05-2011 Een spontane meeting geiniteerd door Rob die wel eens zin had in een meeting zonder al te veel gedoe. Een weekend samen met vrienden op een camping staan, en genieten van een kampvuur, sterke verhalen en elkaaar. Gewoon een gezellige ouderwetse eendenmeeting, zonder de moderne luxe wagens met caravans. Back to Basic, terug naar toen in het nu. Zo was er in eens de 2cv Vriendenmeeting. Maar waar doe je dat? Bij Boer Leo in Leersum (Amerongen) natuurlijk, op mini camping De Botembloem. Dit is dezelfde camping waar ieder jaar de BEM (Bestel Eenden Meeting) wordt gehouden. Bekend terrein voor ons en bekend volk voor Boer Leo.
 
 
 
 
  De meeting: Vrijdag nog allemaal even werken, en dan na een week werken de auto inpakken en op naar Dok12 waar we met elkaar hadden afgesproken. We reden met 3 eenden op van Rotterdam naar Leersum. Een hele simpele route. Men gaat de A20 op en neemt afslag Leersum. En toch zetten we voor de fun de tomtom's aan. Met een heerlijk gangetje van zo rond de 100km/h (op de GPS) rijden we met de wind in de rug naar Leersum. na een klein uurtje komen we aan in het dorp en via de bekende kruip-door, sluip-door weggetjes rijden we naar De Boterbloem. Boer Leo had keurig de oude borden CV klaar gezet en een deel van het achter terrein vrij gemaakt voor ons. Boer Leo verwelkomde ons en wees ons aan waar we konden staan. Zoals gebruikelijk, in het hoge gras, tussen de vlaaien. De ideale plek zullen we maar zeggen. Met de BEM, staan we ook op deze plek, alleen dan is het ver achter in het caravan seizoen, en heeft niemand last van ons. Nu zijn er veel caravans en veel andere gasten. Iets wat de pret niet deerde. Na een uurtje stond ons kamp en konden we de oude badkuipen in stelling zetten voor het kampvuur. Het weer was wel goed, alleen die wind... weer die wind blower die op volle kracht stond te blazen. Niet fijn. In Ter Apel waaide het ook al zo hard, en nu weer. Rot wind! Niets aan te doen, maar wel een heel klein beetje door een Tarp op te zetten en de auto zo neer te zetten dat we er weinig last van hebben.

De avond ging gelukkig de wind liggen en konden we met allemaal afvalhout, een oud bed van de Ikea en wat gevonden resten het kampvuur tot dik 02:00 uur aan houden. De avond was bere gezellig en zoals gebruikelijk wordt dan alles sterker. Eerst de drank en daarna de verhalen. Totdat het hout op was en we maar naar bed gingen.

De ochtend dat we wakker werden, waaide het weer. vreselijk irritant, maarja nog niemand had het knopje UIT gevonden. We waren allemaal gaar, murm, moe en loom. niet van de drank, maar wel door de wind. Een stevig ontbijt met verse eieren van de boer verderop en een flinke pot koffie konden ons iets wakkerder maken om het dorp in te gaan voor contant geld en wat boodschappen.
Op de terug weg stopte we nog even bij een kleine rommelmarkt met allemaal, hoe raad je het al, rommel. Toch was er nog iemand die wat nuttigs (!) vond. Frank & Eef kochten een bananendoos vol met oude fotolijstjes. Altijd handig en leuk voor op de wc : )

Gisteren hadden al het hout opgestookt en we wilden wel weer vuur. Een meeting zonder kampvuur is geen meeting. Dus met 3 eenden de bossen in op jacht naar hout. Er was genoeg te vinden en zo hadden we 3 eenden vol met hout, takjes, bomen en balken. Het vuur kon weer gaan branden.

Het weer sloeg een heel klein beetje om, een klein beetje maar. Met alle iphone's die er waren hielden we Buienradar nauwlettend in de gaten. Niet of het ging regenen, maar wanneer het ging regenen. En toen het eenmaal regende, wanneer het weer droog zou zijn. Handig die electronica. Tijdens de bui schuilde we met zijn allen in 1 van de grote tenten. Maaike had ruimte genoeg om ons onderdak te geven tijdens dit rotweer. Regen en wind, met soms zelfs harde windstoten. De C15 werd in positie gezet met een prachtig bijna waterdicht luifeltje waar we de bbq's onder konden zetten. Regen of geen regen, we zullen bbq-en!!! Al snel hield de regen er mee op en konden we weer buiten in de wind verder genieten van het eten. (en wat was de zelf gemaakte knoflook saus lekker, thx Judith). Door de frisse wind hadden we het kampvuur maar aangemaakt en konden we ons warmen bij het vuur. Boer Leo kwam ook nog even kijken en na 2 biertjes vertrok hij ook richting bed. Niet veel later volgde wij zijn voorbeeld. je wordt zo moe, lam en loom van die wind dat iedereen snel onder zeil was.

Wakker geworden van het geklapper van de tenten namen we maar een stevig ontbijt en dito koffie. Een stevig ontbijt die nodig bleek, want we mochten van Boer Leo in de ballenbak; Bazinga!!! De kinderen (Lees: de meetinggangers) leefde zich uit in het inmense speelparadijs met ballenbak, roller-slee-baan en in het doolhof van speeltoestellen.

Uitgeput wandelde we nog even over het terrein om dan toch maar alles in te pakken en richting huis te rijden. Weg van de wind, opweg naar een warme hete douche en nog even een middag om bij te komen van een zeer geslaagde en zeer gezellige meeting bij Boer Leo. Tot volgend jaar? Als het aan ons ligt abosluut (Hou de agenda van 2cvTravel in de gaten).

2cvTravel
   
 
 
     
   
     

 

 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact