St. Mihiel meeting CCR.
(22-25 juli 2011) De pre-meeting voorafgaand aan de wereldmeeting is een kleine rustige doch zeer gezellige meeting van de CCR (Citroen Club Rijnmond) die ieder jaar gehouden wordt op de camping in St. Mihiel (Dep 55, Meusse) nabij verdun. We hadden afgesproken bij de onze vaste benzine station langs de A16 net voor de Moerdijkbrug. Met 4 auto's waarvan 1 Ami vertrokken we via de D964 langs de Maas, naar Verdun. Een prachtige route die iedere keer weer verbazend mooi is. Onderweg is veel te zien, waaronder een aantal oude Citroėns en andere oude Franse auto's. Hier genieten we iedere keer weer opnieuw van, nu des te meer, omdat het onderweg in NL en Belgiė aardig nat was. We hebben behoorlijk wat buien gehad. gelukkig klaart de lucht op en naderen we al snel Verdun.
 
 
 
 
  Een pitstop bij de Decathlon voor nog even een nieuwe tent, en wat andere items rijden we de laatste kilometers naar St. Mihiel. Een soort van thuiskomen. Op de Camping Base de Plein Air St. Mihiel (Meuse) was het al aardig druk met andere leden, vrienden en vakantiegangers. Niet iedereen die aanwezig was, ging door naar Salbris, maar vierden daar hun vakantie.

Het kamp opzetten was zo gebeurd. Zeker nu we een 2seconds opgooi tent hebben met zeer zeer veel ruimte. Ideaal voor een langere vakantie. De volgende dag zijn we in Verdun gaan shoppen. Weer naar de Deathlon en de andere winkels. Via Verdun de andere kant van de Maas terug waar we een prachtig kasteel of Chateau in Thillombois, Frankrijk hebben bezocht. Later bleek door een stom dronken (pastis?) beheerder dat we dit konden huren voor feesten en partijen. We dachten gelijk aan een 2cv Meeting. We zijn maar doorgereden terug naar de camping waar we later richting Bar Le Duc gingen voor een rommelmarkt. Een prachtige omgeving waar je veel kan zien, en doen. De volgende dag zijn we naar Les Champs de Bataille Rive Droite (Verdun) geweest waar we het monument en de vele duizenden witte kruizen bezochten. Erg indrukwekkend, ook al kom je er vaker. Via de terug weg zijn we gestopt in het voormalig plaatsje Fleuri. Voormalig omdat het in de eerste wereldoorlog met de grond gelijk is gemaakt. Bizar om te zien hoe het na 100 jaar er nu uitziet. 1 groot slagveld vol met kraters. Her en der een bordje waar vroeger een Boerderij of een bakker stond en waar de straten liepen met straatnaam bordjes.

De meeting in St. Mihiel heeft altijd een BBQ. ook dit keer, alleen waren de weergoden ons minder gezind. Met grote tarpen hadden we een mooi overdekt terrein gemaakt en konden we ondanks de regen, toch goed bbq-en.

De volgende ochtend pakte we onze spullen in en maakten we ons klaar om via de binnenwegen richting Auxerre te rijden.
Op weg naar Salbris. Opweg naar de 2cv Wereldmeeting in Salbris »» klik hier voor verslag van Salbris »»
   
 
 
     
 

Bekijk hier ALLE foto's van St. Mihiel en de wereldmeeting in Salbris

 
     

 

 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact