2cv 24H Spa-Francorchamps
16-10-2011 De laatste meeting van het seizoen. Spa-Francorchamps de 24 uurs race & meeting & zelf een rondje op het circuit op het prachtige circuit in de Belgische Ardenne. Spa = Spa. De weergoden waren ons allen zeer goed gezind. Niets dan mooi weer en heldere (zeer koude) nachten.
Dat beloofde een mooi (race)weekend te worden, en dat werd het.
 
 
 
 
  Vrijdagmiddag hadden we op ons vaste punt afgesproken, Texaco de Zuidpunt. Van hier reden we met 4 eenden naar Spa-Francorchamps. ja het was herfstvakantie, ja het was een weekend en mooi weer en ja het was druk. Ongelooflijk druk. Maar geen echte files. Die Belgen weten het asfalt goed te gebruiken en er passen altijd weer meer auto's op een weg dan je denkt. Met een kleine pitstop kwamen we keurig op tijd aan, en konden we ons kamp opzetten en hout scoren voor het kampvuur. Met verEenden krachten hadden we hout voor 't hele weekend verzameld. Na het eerste biertje namen we de gok en namen we er nog 1 en daarna nog maar een paar. Langzaam druppelde de Die-hard meeting gangers binnen en brak het feest aardig los. Her en Der waren de kamvuren metershoog en zo heet dat de hoogovens er jaloers op was. Dat in tegenstelling tot Greenpeace aangezien er ook wat extra gaten in de ozon gebrand werd middels wat oude Michelin banden. Het hoort er allemaal bij. Zo ook de harde muziek. De Fransen van een paar jaar geleden kregen al vroeg bezoek van de politie en die waren tot ieders tevredenheid erg tam. Dat in tegenstelling dit jaar tot d'n Ollanders.

De volgende ochtend waren de meeste zeer brak en zeer chagrijnig(!) van de drank, de kater, en de uren die men alsnog heeft kunnen slapen. Maar een stevig meeting ontbijt en koffie doet wonderen. Tijd om eens een blik te werpen op dat machtige circuit. Misschien ligt het aan mij, maar ieder jaar ziet het er weer slechter uit, en toch staat het er nog steeds. We namen onze intrek op de oude hoofdtribune, en tot onze verbazing zaten alle 2cv Racing Teams weer in de oude Pit straat. Oud, klein, Spa-Francorchamps!!! (nog een voordeel, je hoeft niet zo veel te lopen iedere keer.)

Terug op t kamp maakte we ons voor op "het" rondje. De Pre-Lab van de 24 uur. Dit keer op het parkeer terrein binnen de hekken nabij de start. Na enige minuten (uurtje ofzo) konden we de baan op, en daar gingen we... of toch niet. We zaten aardig vooraan in de stoet en met een gangetje van 30 tot 80 konden we heerlijk genietend met het dak open over het circuit van Spa-Francorchamps rijden. Altijd een hele belevenis. Of je nu Hard of Langzaam gaat. Het heeft iets magisch.
De echte race-eenden konden zich opmaken voor de start. Honderden mannen en vrouwen en Superman waren op de baan. Bij de F1 zijn er zelfs nog minder mensen (wel meer Pitspoezen). Na het opwarmrondje, kon de start beginnen. 5 4 3 2 1 ..START! en het ging bijna mis met een van onze favorieten. Nummer 68 werd van de baan gedrukt, maar hield zich kranig en drukte die Tupperware™ Race-eend gewoon van zich weg en nr 86 bleef hem voor. Een mooi en spannend moment. En zo waren die er keer op keer. (Welke? volgend jaar is er weer 24H-Spa-Francorchamps, echt de moeite om dat zelf eens van (zeer) dichtbij mee te maken!).

De Avond verliep rustig met het gebrom van de motoren zonder uitlaten op de achtergrond, de nacht die vroeg inviel en de kou die op kwam zetten. Her en der kwamen er weer fantastische paasvuren ver boven de auto's uit met matzwarte rookwolken, tot groot ongenoegen van de politie die aan die vuren een einde maakte. De sfeer zat er goed in. Zelfs de Burton gaf een demonstratie vuurspuwen. Zwelgje spuwde vuur van bijna een meter lang. Een geweldige show. Na nog een paar biertjes en wat pallets verstookt te hebben, dropen de meeste toch maar af en doken het warme bedje in. De vorst had zijn intrede al lang gedaan en legde over alles een mooie laag ijs of rijp. Met een temp van ongeveer -4 tot -6 werd het een frisse nacht.

Bijna iedereen nam het ervan en sliep lekker uit. Het kampvuur brandde nog op de laatste resten hout en afval. De zon deed haar best en maakte het al aardig behaaglijk. Wederom een heerlijk meeting ontbijt van gebakken ei met spek en een verse bak koffie. De zon kon alles drogen en wij konden ook een beetje opdrogen (wakker worden) en langzaam pakte we maar onze auto's in. Nog 1x naar het circuit. Dit keer de Ou Rouge beklimmen, en vandaar uit foto's maken. Onderweg kwamen we nog een prachtig huis tegen die zo te zien al jaren niet meer bewoond was. vele van ons hadden hier al een blik geworden (en andere stenen). Een leuke Urbex locatie met potentie.

Tijd om te gaan, de laatste meeting van 2011 zit erop. Spa is altijd de afsluiter, en met zulk weer, kan je geen betere afsluiter wensen. Via de korstte weg knalde we naar huis......

The Sun is down....
   
 
 
     
   
     

 

 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact