Retro Meuse Lac de Madine 2011.
18-19 juni 2011 Locatie: Camping Base de Plein Air in St. Mihiel (Meuse) Frankrijk
De weersverwachting voor het weekend beloofde niet zo heel veel goeds. Volgens de weermannen en de weervrouwen kon er wel het een en ander naar beneden vallen. Met deze wetenschap in onze achterhoofd, pakte we onze spullen in en namen dat mee, wat nodig kon zijn voor een nat en stormachtig weekend.
Bij het inpakken van de auto, de gele Charleston, dachten we nog heel even, misschien minder dan 0,1 seconden om een reserve gaskabel mee te nemen, want de huidige kon wel eens raar gaan doen. maarja die tiende van een seconde was ook zo weer voorbij en, vergeten!
 
 
 
 
  Zoals zo vaak hadden we afgesproken bij de Taxaco bij de Moerdijkbrug. Snel nog even Caffeine tanken op de andere wachten om vervolgens de vakantiedrukte in te duiken en op naar La Douch France te rijden. Dat het druk was, was overduidelijk, maar wonder boven wonder konden we gewoon doorrijden, ondanks alle sleurhutten met een NL sticker op de achterkant die keurig 80 rijden. Zelfs bij Antwerpen waren we de chaos de baas. En toen kwam Brussel, weer weg werkzaamheden, als dat maar goed gaat.

Nee dus! Net in de bocht van de snelweg bij Brussel, brak de gaskabel. Snel de berm in gedoken wat door kon gaan als vluchtstrook. Gelukkig was het 50 centimeter breed, anders kon het wel eens gevaarlijk worden. Met wat kunst en vlieg werk van Opper McGyver hebben we de gebroken gaskabel omgekeerd, verlengd en weer redelijk functioneel gemaakt. Want immers... we hadden het nog zo gezegd, gaskabel?

Met maar 30 minuten vertraging en acrobatisch invoegen op zijn Brussels konden we weer verder. Op naar de D964. Een van de mooiste wegen van Noord Frankrijk om te rijden. En als je goed oplet, zie je van alles staan, Acadiane, N350 Hazelip vrachtwagen, HY en eenden. Via Verdun nog even de lekkere franse boodschappen ingeslagen om door te gaan naar onze vaste camping in St. Mihiel. We konden droog de tent opzetten maar al snel ook de Tarp. De eerste buien diende zich al aan. Onder de tarp genoten we van een heerlijke BBQ met franse tafel wijn en zaten al te verzinnen wat we de volgende dag allemaal wel niet zouden gaan kopen op de beurs.

Zaterdag. Na een heerlijke nachtrust, wakker geworden en tijd voor een ontbijt. De campingbaas/bazin reed met haar Clio het verse nog warme brood rond waar we erg van genoten. Een waar vakantie gevoel. Op naar Lac de Madine, naar de beurs, oude meuk, zooi en een hoop mooie auto's. Via een mooi binnendoor weggettje kwamen we bij Lac de Madine en konden doorrijden naar het veld met allemaal oude auto's. Alle merken waren wel vertegenwoordigd. Van oude motoren tot oude vrachtwagens en tractoren, en heel veel, heel veel oude auto's in soms verbazingwekkende goede staat. (op een paar na uiterraad). De beurs achter het veld, in een soort van dal was het wind stil. Op het veld waaide je uit je verschoning en warm was het dan ook niet. Op jacht naar meuk, want meuk is leuk. Tussen de duizenden onderdelen en tientallen standjes was het zoeken en graaien en vragen. Opzoek naar dat eene wat je misschien niet eens echt nodig hebt en dan toch koopt. De score was een wieldop en een modelletje, en heel veel items die je wel leuk vind, maar absoluut niet nodig hebt en veels te duur is. Alleen bleef 1 item in mijn hoofd spoken. Een hardtop voor een 2cv. Maar ook hier weer veel buien en dat zag je terug in de aantallen. Zowel bezoekers als auto's als standhouders was het minder dan voorgaande jaren. Na een hele heftige bui (nummer 5) gingen we maar terug naar de camping. Zoals de avond ervoor genoten we weer van een heerlijke BBQ onder de tarp met op de achtergrond buien en onweer met hier en daar een verdwaalde hagelsteen.

Zondag. Eenzelfde begin als de zaterdag. Als god in Frankrijk wakker worden met verse koffie en warme broodjes. Wie wil dat nu niet. Tijd om in te pakken en het kamp af te breken. We besloten toch nog even langs de beurs te gaan. Dat dak spookte nog door mijn hoofd. Via de sms kreeg ik al bericht dat het dak er nog was. Met goede moed gingen we naar de beurs, alleen dit keer via een andere ingang. Offroad en huppelachtige taferelen bereikten we de beurs en konden nu heel gericht shoppen : ) Het dak lag er nog en op mijn beste steenkolen houtskolen frans, kreeg ik hem mee voor een leuk prijsje. De auto's werden gehaald en toen kwam de grote huub huub huub googeltruuk om het dak "in" de auto mee te nemen. Geloof het of niet, het paste!! (eigenlijk net niet).
Klaar om terug te gaan via de D964 naar Belgie om daar de snelweg op te gaan. onderweg weer een paar buien maar Belgie brak alle records qua neerslag in meters per vierkante centimeter. Hoe noordelijker we kwamen hoe mooier het weer. Alleen waaide het wel hard. Met gas op de plank waren we weer vlot thuis. Moe en voldaan en blij dat we geweest zijn en misschien nog wel blijer met onze aankopen. Tot volgend jaar... op Lac de Madine!
   
 
 
     
   
     

 

 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact