8e Grenstreffen Buurse 26-17-28 aug 2011
De weersberichten waren niet zo heel erg florisant, zeg maar gewoon, niet!. Code Oranje op vrijdag 26 augustus die ons zeer bekwame KNMI, diezelfde middag weer introk. gevalletje van er naast zitten (zoals altijd). Afgesproken bij de pomp op de A20, reden we met een normaal gangetje, wind mee, berg af, waren we binnen twee en een halve uur in Buurse. De laatste nachtelijke kilometers in het oooosten zijn Donker. Pik zwart donker. Niet normaal! Na enige tijd in het stikke donker te hebben gereden, toen onze ogen eindelijk begonnen te wennen, waren we er al. Gelijk ingeschreven en wonderwel was het onnoemelijk druk. De weersverwachtingen hadden weinig meeting-gangers thuis gehouden. De Duisters waren ook dit keer weer flink vertegenwoordigd.
 
 
 
 
  Het veld, 1 deel Nederlands, andere deel Duits (wat al jaren goed gaat), was behoorlijk gevuld en ook wel drassig van de buiige regen, stortbuiten en zond vloeden. We hebben de tenten droog op kunnen zetten. Al was dat nog een hele uitdaging. Een nieuwe katoenen tent, zonder RTFM opzetten in het donker. Zodra we stonden, begon het weer een beetje te regenen. Op naar de tent waar het druk en zeer gezellig was. De grote tent (onze complimenten voor de organisatie) was voorzien van muziek, biertafels en een echte keuken met bar. Wat wil je nog meer. Na wat biertjes en een heerlijke vette hap, warmde we ons nog even op bij het grote kampvuur. Zonder op de klok te kijken hield een deel het maar voorgezien. Het andere deel ging door tot in de kleine uurtjes.

Puzzeldag
Grenstreffen staat bekend om de prachtige en zeer goed georganiseerde puzzelrit. Deze zit altijd leuk in elkaar, met leuke opdrachten en grappige vragen. Moeilijkheidsgraad toch zeker wel 1 ster (volgens sommige deelnemers toch zeker een 5 sterren puzzel). Team 2cvTravel ging voor de winst niet om het meedoen en haalde alles uit kast om die felbegeerde gouden eend te winnen. Het begon als vanouds. Snoep spugen ?!?! Men neme een lekker snoepje uit de bak, slikken hem niet door, en spuugt deze zo ver mogelijk. Dit zeer serieuze onderdeel is moeilijker dan u denkt!! Na deze sportieve uitbarsting kon de rit beginnen. Met teamwork reden we de plaatjes en volgde de vragen, om deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Een van de opdrachten was het meenemen van een graf bermboeket en een kalebas. Zelfs dit lukte iedereen. Bij een volgende opdracht ergens in de bossen rond Enschede moesten de deelnemers een zeer zeer zeer lastig parcours afleggen, op tijd, met een ei die je op een rechterspiegel moest leggen. Niet alle deelnemers hebben deze opdracht foutloos voltooid. (er schijnt zelfs 1 uit de bocht gevlogen te zijn). Verder op de route kwamen we door mooie bossen, Enschede in, en uit en in en uit. Donkere luchten hingen her en der boven het land, met dreigende formaties. Hier hebben we paar stevige druppels van op kunnen vangen. Met een kleine D-Tour door een weg afzetting kwamen we weer op de route en konden we deze puzzelrit beëindigen. Alle vragen waren ingevuld, alle opdrachten uitgevoerd. En nu alleen nog even die eerste prijs ophalen....

Aangekomen in Buurse via de supermarkt met onze BBQ aankopen terug naar het meeting terrein. Spannend!!! Na de gezamenlijke BBQ zal de uitslag van de puzzelrit volgen. Eerst eten! Immers de puzzelrit, vergt veel van de deelnemers. De tafels werden met veel zin rond de BBQ gezet. het was immers mooi weer en het was warempel droog. Wij bleven verstandig binnen in de tent zitten en konden zo van onze heerlijk , door de Grillmeister, gebakken vlees verorberen. Precies, toen het wel ging regenen, wat niemand verwachte (heel vreemd!!) stoven de buiten bbq-ers met tafels en al de tent weer in. Het was ineens heel gezellig druk in de party-tent.

De uitslag van de puzzelrit volgde. Met wat niet noemenswaardige storingen in het omroep systeem volgde we gespannen de uitslag. We kwamen er achter dat niet wij, maar wel 13 andere teams (van de dik 40) nog boven ons stonden!!! geen prijs, geen tweede en zelfs geen derde prijs. Maarja, het was gezellig, we hebben gelachen en veel plezier gehad. Daar was het toch allemaal om te doen? (hint!!!)

De avond werd opgeluisterd met wederom een warm, soms erg heet, kampvuur. De drank vloeide soms rijkelijker dan de persoon het aan kon, wat hilarische situaties opleverde. De avond was erg erg gezellig. En oja... af en toe goot het ook weer eens.

De nacht was rustig, op de stortbuien na, maar na een welverdiende nachtrust, konden we allemaal droog en zonder kater (?!?) onze tenten inpakken en de auto's weer helemaal volgooien met onze kampeerspullen. Nog even goedkope Duitse benzine tanken en op naar huis.....
Het was weer erg gezellig !!! Thx Buurse !!!!

The Sun Is Up.
   
 
 
     
   
     

 

 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact