2cv meeting Xanten (D) 5-7 juni 2009
Xanten voor die het nog niet weten (Wikipedia: Xanten is een stad aan de zuidoever van de Duitse Niederrhein in het noordwesten van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en behoort tot het district Wesel in het regeringsdistrict Düsseldorf. Xanten telt 21.595 inwoners. De stad kan worden beschouwd als de opvolger van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana, die onder andere bewoond werd door Romeinse veteranen van het nabij gelegen Castra Vetera. Deze legerplaats van een Romeins legioen speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Germania Inferior.)
 
 
 
 
  Hierdoor heeft Xanten een archeologisch park. gaan we weer: (Wikipedia: Het Archeologisch Park Xanten (Duits: Archäologischer Park Xanten) is een archeologisch park met gereconstrueerde gebouwen en originele resten van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana, een Colonia aan de noordkant van het Duitse stadje Xanten. Het openluchtmuseum werd in 1977 geopend.[1]

Het park is in het bezit van het Landschaftsverband Rheinland.[2] Het bij het museum aangesloten regionale museum (Duits: Regionalmuseum) bevond zich, tot april 2008, in de binnenstad van Xanten. De Grote Thermen (Duits: Großen Thermen) en een groot deel van het resterende gebied van de vroegere colonia, liggen, sinds 15 mei 2009, in het park. Het nieuwe museum, dat zich in de gereconstrueerde basilica thermarum bevindt, is sinds 15 augustus 2008 geopend.)
Al met al een leuke meeting waar zeer veel te doen in de mooie omgeving. naast het thema park ook de alt stad met de prachtige baseliek; St. Viktor Obelisk.
   
 
 
     
   
     

 

 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact