60 jaar 2cv - Sevenum
12 - 15 juni 2008 Sevenum Limburg. 60 jaar 2cv in Nederland. Een eenmalige meeting georganiseerd door de diverse 2cv Clubs van Nederland en 2cvTravel was er bij. Een impressie van deze meeting.
 
 
 
 
  rageend/07 - Donderdag avond vertrokken vanuit Rotterdam richting Venlo. Helaas was het erg druk op de weg door verschillende ongevallen waardoor we er een paar uur langer over deden dan gepland. Eenmaal bij afslag 38 bij Helden (geen valkuil ondekt) zagen we de ieniminie citroen bordjes om ons naar het meeting terrein te geleiden. inschrijf nummer 95 en een mooi rallyschildje voor bij de verzameling. Het terrein was groot. meer dan voldoende voor deze meeting. Het viel mij direct op dat het wijds verspreid stond opgesteld en dat de organisatie nog druk bezig was om het terrein aan te kleden. Omdat we deze meeting aangrijpte als Pre-Meeting voor Raid Iceland hadden we onze spullen zo meegenomen als we ook een maand lang door Iceland zouden trekken. Het kamp was snel opgezet bij de groep van 2cvTravel. Een rondje over het terrein en naar de Stoeterij (indoor manege wat we toch allemaal "feesttent" noemde) Binnen in dit gebouw was naast het podium de bar ook een museum ingericht met diverse modellen. Een biertje (betalen met oranje muntjes van Eendendam !) en daarna een drankje bij de tent. De nacht was koud, maar de slaapzak was warm.

Vrijdag. een dag om op pad te gaan. met de groep zijn we richting Maasbracht gereden om daar de lokale Dump te bezoeken. Een Walhalla voor mensen die van zooi houden. Heel veel zooi, gereedschap, oude leger spullen, kleding, Electra, kampeerspullen, je kan het zo gek niet bedenken of er lag wel wat wat je kon gebruiken tegen vriendelijke prijzen. De meeste kochten wat ze tegen kwamen op hun 'quest' en wat ze konden gebruiken. Als je dit bezocht had dan moest je ook nog naar het andere gedeelte van deze dump aan de andere kant van Maasbracht. Het grote werk. Unimogs, brandweerwagens, en tientallen containers vol met zooi, meuk en andere zooi. De prijzen hier lagen wat hoger. Maar dat komt dan misschien ook omdat hier alles wat groter is uitgevallen. Wie weet. tijd om weer terug te gaan naar het meeting terrein door het limburgse landschap.
De avond van het voetballen. Wij zouden zorgen voor voetbal op groot scherm. De org had een beamer geregeld en wij de laptop met DVB-TV antenne. Dit werkt overal, maar niet, niet in Sevenum. Geen signaal. Paniek. In de feesttent met man en macht signaal proberen te krijgen maar helaas. gelukkig was er iemand met digitenne. Maar wat we probeerde.. geen signaal. Toen hoorde we dat er boven in een kantoor 'wel' signaal was op een digitenne op een heeeel klein tv-tje. uiteindelijk hebben we dat signaal beneden weten te krijgen op een 33cm TVtje. men kon in ieder geval voetbal kijken. let wel; 80-90 man keken naar dat tv-tje. Tussentijds gaven we niet op en bood een van de organisatoren de oplossing. Die was naar een winkel gereden die open (lees dicht) was en kreeg een tas vol kabels en stekkers mee. Hier konden we mee testen. met een digitenne die geen signaal had konden we toch testen op het werkte op de beamer. EUREKA!! beeld konden we doorgeven. althans.. dat gokte we. Goallllll Nederland scoorde. dit was ons moment om de stekker eruit te trekken en het geheel om te zetten naar de beamer. Met een luid applause zagen een mannetje of 100 nu Nederland spelen op groot scherm... in het zwart/wit. In de pauze konden we de instellingen bijstellen en weer.. applause. We hebben kleur. De wedstrijd was uniek, het koste ons wat zweet maar we hadden beeld. De avond was feestelijk. Botulisme speelde pas Na de wedstrijd en de stemming zat er goed in. De mensen bij het kampvuur genoten van het knapperende vuur, en de 'fans' van Botulisme gingen binnen uit hun dak. De nacht deed zijn intrede en langzaam aan dropen de oranje fans af naar hun eigen (feest)tent.

Zaterdag. Wat kan je doen als je je schuur hebt opgeruimd? op de markt gaan staan met je spullen. Dat viel voor de meeste niet mee. De gekreukelde gezichten van het oranje feestje van de avond ervoor was nog duidelijk zichtbaar. De sfeer kwam los, maar met een kater. Dat mocht de pret niet deren want het weer zat mee. De zon scheen tussen de wolken door en het was droog. Niets is verveldender wanneer je op de markt staat en alles wordt nat. Die middag rustig aan gedaan, Sevenum bezocht en die avond een poos bij de tent gezeten met de groep, om later aan te sluiten bij het kampvuur. Geen meeting zonder kampvuur.

Zondag. rustig wakker geworden na een frisse nacht, een stevig ontbijt bezochten we de klepdeksel race. De baan was te klein voor alle toeschouwers. maar iedereen had zijn of haar lol met de gekke creaties waar een kleppendeksel op vast zit gemaakt van een eend. Wij ruimde ons kamp op en besloten vroeg weer richting huis te gaan. Op de weg was het rustig zodat we lekker door konden rijden en weer bij tijds in Rotterdam waren. 60 Jaar 2cv Nederland zit erop.
   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact