60 jaar 2cv - Rochefort (B)
7 - 12 augustus 2008 Rochefort Belgie. 60 jaar 2cv in Belgie. Een eenmalige meeting georganiseerd door de diverse 2cv Clubs van Belgie en 2cvTravel was er bij. Een impressie van deze meeting.
 
 
 
 
  rageend/07 - Vrijdag avond net koud terug van 4 weken Raid Iceland weer een weekend weg met de 07. nog geheel in Iceland style met de modder er nog op reden wij samen met Team B van Raid iceland. Alfred en Marja. Ook reden zij geheel in Raid iceland outfit. De gang zat er lekker in. Met een gangetje van 110 en vaak over de 120 via de lege wegen afzakend naar Zuid. Breda, Antwerpen, Brussel het ging erg snel en voor we het wisten namen we de afslag Rochefort. De wegen waren in donker gehuld. Dit op omdat we gewend waren in 24uur per dag licht hadden in Iceland en, omdat de straatverlichting in Belgie altijd brand, maar vanavond niet. tussendoor nog een leuke regenbui maakte het voor ons lekker spannend. Aangekomen op het meeting terrein hebben we ons als een speer ingeschreven en helaas onze tent in de stromende regen opgezet. Donker en regen het mocht ons niet deren. Immers, we waren na 4 weken kamperen nu wel wat gewend. De tent stond snel, en jawel.. het stopte met regen. Tijd voor een biertje en op naar de feesttent waar de sfeer er al lekker inzat. de meeste waren al ver heen al wisten ze dat zelf misschien niet meer. na een aantal biertjes een dag hard werken baande we ons weer een weg in het donker over het terrein door de drek opzoek naar onze tent. weltrusten (en zo te horen om ons heen sliepen er al aardig wat mensen, tijd voor de oordoppen ; )

Zaterdag. De zon brande en brande op onze tent. Een teken van mooi weer en dat werd het deze dag. De wake up call van Alfred was niet nodig maar de koffie wel. na 2 bakken verse lekkere koffie konden we redelijk uitgeslapen de markt over alleen moesten we eerst nog even pinnen. Dat werd Rochefort. Even snel de stad ingegaan om te pinnen en waar je ook reed overall zag je eenden en eenden. geweldig !!! terug op de markt was er voor vele weer wat te koop en te bieden. van kleding tot onderdelen, van huisvlijt tot productie items. Ondertussen kom je her en der bekende tegen. Het weer zat echt mee, zelfs het terrein was weer redelijk begaanbaar. Er was veel te doen, maar wij besloten om lekker rustig aan te doen en overal op het terrein een kijkje te nemen, wat eten en drinken en van het mooie weer genieten. De 4x4 stand viel op door de vele 2cv 4x4 die er stonden. deze waren vandaag lekker aan het baggeren ergens in en om Rochefort. Wat een machtige wagens zijn dat. 's avonds mocht ik het zelf even voelen. Mark leende zijn gele 4x4 even uit zodat ik een rondje kon rijden over het terrein. wat een auto, wat een beest. Dit wil oooooook !!!!! dan maar een borrel.

De avond bood weer veel muziek in de feesttent met als thema: omgekeerd. Dit hadden we al eens meegemaakt in Frankrijk. Mannen in vrouwen kleding en vrouwen, je raad het al in mannen kleding. Het was weer een grappig gezicht.

Zondag. rustig wakker geworden na een heerlijke nacht, een stevig ontbijt kon er wel in. nog even een rondje gelopen, auto's kijken, de laatste aankopen doen op de markt om zo langzaam aan richting huis te gaan. Wij ruimde ons kamp op en besloten vroeg in de middagweer richting huis te gaan. Op de weg was het rustig zodat we lekker door konden rijden en weer bij tijds in Rotterdam waren. 60 Jaar 2cv Belgie zit erop. en nu is de vakantie ECHT voorbij !!!!
   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact