La 16e Rencontre Nationalen des 2cv clubs de Frans te Dunkerque 30 april tot 4 mei 2008
We hadden met de 2cvTravel groep afgesproken in Duinkerken, zodat ieder voorzich erheen kon rijden en de woensdag zelf in kon vullen. Wij (Frank en Eveline) namen eerst nog in de regenachtige ochtend deel aan een oldtimerrit door krimpen. Vroegtijdig de rit afgebroken met een tussenstop in Gouda (Vrijbuiter) op naar Hazeldonk. Daar hadden we afgesproken met Oliver en Quirine met de gele Aca.
 
 
 
 
  2cvTravel: Cor
Woensdag 30 april om vijf uur s’middags wordt het meeting terrein geopend. De officiële opening is op donderdag 1 mei. We komen om iets voor vijf uur aan bij het terrein, wanneer het nog dicht is. Overal langs de weg staan eenden. Wanneer de meeting geopend is komen we na een uur binnen en zoeken een plekje, we hebben inschrijfnummer 1455. Het weer is nog niet zo goed, heel veel wind en af en toe regen. s´Avonds in de grote tent zijn er optredens van diverse artiesten. Donderdagmorgen wakker geworden en gingen kijken of de kleppendeksel baan open is, niet dus, het schijnt afgelast te zijn, omdat de baan nogal slecht was. s´Middags is er rommelmarkt in Dunkerque, best een hele grote. Het enigste dat we kunnen scoren is een oude radio op batterijen voor drie euro. Er stond nog een hele gave Michelin kachel en een kaartenbak, alleen de kaartenbak was al meer als 150 euro, dan hoef je de prijs voor de kachel ook niet te vragen. Nog even rond kijken in de toeristische haven van Duinkerken, wat boodschappen inslaan en bbq’en maar. 'S avonds niet naar de grote tent, maar wat bij onze tent gebleven met de bbq onder de tafel, wel lekker warm! Vrijdagochtend moet het wereldrecord gehaald worden met meer de 1000 eenden op de boulevard van sint Marlo. Enige tijd terug is het record vast gesteld op 1000 Tractions, dit hebben de eenden nu meer dan overtroffen met 1642 A types. Meteen maar een terrasje mee pakken en wat eten. Voor de eendrijders was er een vast menu vastgesteld met mosselen of vlees. 'S avonds is er karnaval in de grote tent of beter gezegd travestieten feestje. Zaterdagmorgen na wat opstartproblemen eens een kijkje nemen in de haven van Duinkerken en het haven museum, waar de geschiedenis van de haven wordt getoond wat een grote rol voor Duinkerken heeft gespeeld. Hierna door naar de streekproef avond die de diverse France clubs presenteert met veel te eten en te drinken, maar vooral drank. Dat is ook wel te merken, want het is een stuk rumoeriger op het terrein, wat ook wel de hele dag en nacht door was, maar nu even wat meer. 'S avonds was er een dj aanwezig in de grote tent, maar door het goede weer de prachtige zon was iedereen al een beetje gaar geworden, het was dan ook niet zo druk meer in de tent. Zondag 's middag om één uur was de meeting officieel afgelopen, de meeste moesten nog een eindje rijden en vertrokken vroeg in de middag. Wij waren rond de avond weer thuis van een geweldige meeting. Tijdens de voorinschrijvingen komen ze al over de 1000 heen. Zaterdag kwam het ongeveer rond de 2500 inschrijvingen, meer als de wereld meeting in Zweden. Volgend jaar zal de meeting in de Pyreneeën georganiseerd worden, wel even wat verder rijden dan dit jaar maar zeker de moeite waard!

2cvTravel: Frank sf & Eveline
We hadden met de 2cvTravel groep afgesproken in Duinkerken, zodat ieder voorzich erheen kon rijden en de woensdag zelf in kon vullen. Wij (Frank en Eveline) namen eerst nog in de regenachtige ochtend deel aan een oldtimerrit door krimpen. Vroegtijdig de rit afgebroken met een tussenstop in Gouda (Vrijbuiter) op naar Hazeldonk. Daar hadden we afgesproken met Oliver en Quirine met de gele Aca. Samen de file's ontweken mbv de TomTom dwars door Belgie heen. Met wat vertraging kwamen we aan in Duinkerken op het meeting terrein. Een prachtig terrein met meertjes, heuvels en bomen. Het inschrijven ging vlot waardoor we snel ons kamp konden opslaan. Voor mij was het de eerste Frans Nationale meeting, maar wat ik zo zag, een meeting op wereld meeting niveau. Grote feestent met veel muziek (en hard) veel Dixie's (die uitermate schoon waren tijdens de gehele meeting !!!) een grote onderdelenmarkt met commerciele stands en in de ochtend de partikulieren. Hier kon je nog leuke onderdelen scoren voor weinig geld. Wat mij opviel was dat er veel 12pk spul lag, maar helaas veel van hetzelfde. Gelukkig nog wel een oude dichte AZU velg gescoord voor een paar Euro. Daar kan de Citromobile niet tegen op (en laten het mede daarom dit jaar dan ook lekker schieten). Duinkerken zelf is ook de moeite waard als je er toevallig bent. Wat Tim al schreef, de record poginh om met zoveel eenden op de boulevard te staan was helemaal goed. Zoveel eenden op een rij. En geen 1 was het zelfde. dat maakt deze meeeting ook zo bijzonder. Je ziet hier de meest mooie en fraaie creaties, van super strak gerestaureerd tot het-rijd-nog-net. Maar ook verbouwde eenden. Van een boot tot cros eenden tot Raid Eenden. je kan het zo gek niet bedenken. Het was een geweldige meeting en ookal is hij volgend jaar een paar uur rijden verder weg, ik maak daar wel een weekje voor vrij .
Viva la France ofzoiets (en hoop dat het dan ook wat warmer is, en droger). geniet van de vele foto's op internet.

   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact