Grenstreffen Buurse, 5 jarig bestaan.
De Acadiane was er klaar voor, Grenstreffen in Buurse. Na het werk auto ingepakt, ik ging alleen dus had niet veel nodig en zou in de auto slapen. Frank zou dit weekend niet meegaan, die ging 92 km fietsen in Noorwegen. http://www.birkebeiner.no/en/Nyhetsartikler/Birkebeinerrittet/
Vrijdagavond rond de klok van 18:15 uur zouden Tim, Marja en Alfred bij ons thuis zijn om te vertrekken richting Buurse.
Het was redelijk rustig op de weg, alhoewel schijn leek ons te bedriegen, eenmaal bij Moordrecht stonden we in de file, de Aca werd warmer en warmer. Hij soms al problemen bij het starten, maar goed hij heeft de file doorstaan. Uiteindelijk hebben we zeker 3 kwartier stilgestaan. Eindelijk het begon weer te rijden, op naar Buurse. Onderweg nog even gestopt om de benen te strekken en voor mij gelijk weer wat contact. Na de nodige smsjes over en weer tussen mij en Marja, is het ook wel fijn om gewoon weer even onder de mensen te zijn. Alleen rijden en geen radio, daar is echt niets aan.
 
 
 
 
  21:30 uur aankomst in Buurse. Het was inmiddels al donker en het kampvuur knetterde heerlijk. Inschrijven (nummer 89) en welkomsttasje in ontvangst nemen. Rob en Chavelly die waren er al en die hadden inmiddels Duitsland bezet. Hun opgezocht, Aca slaapklaar gemaakt en was eigenlijk binnen 10 minuten klaar. Marja en Alfred werden weer mijn buren en Tim stond daarnaast. Niet veel later kwamen Digna en Erik ook aan. Lekker even wat gedronken en daarna naar het kampvuur toe. Veel bekenden weer, dus meest van de tijd bezig met hallo zeggen en gezellig een kletspraatje. Marja en ik hadden lekker nog een blikje Kopparbear en die hebben heerlijk genuttigd met zijn beidjes. Erg laat is het niet geworden, want de volgende dag stond de puzzelrit op het programma.

Zaterdag om 11:00 uur begon de puzzelrit. Na een heerlijke nacht in de Aca en de rest in de tent, waren we er helemaal klaar voor. Klaar om te winnen, want ja we moesten Rob inhalen dit jaar. Inmiddels ook bericht van Frank, hij was erg vroeg opgestaan en stond nu te wachten totdat hij mocht starten.
Tim en ik zouden samen in een auto rijden, Rob en Chavelly in een en Alfred en Marja in een auto. We stonden in de rij voor het vertrek. We mochten eerst weer snoepje spugen. Dit onderdeel mocht ik doen van Tim. Ik heb 10 meter vergespuugd met 2 snoepjes. Maar helaas ik was niet de verste. De puzzelrit was uitgezet in het bolletjes pijltjes systeem. Tim reedt het eerste stuk en het ging eigenlijk super goed. Onderweg kregen we nog een aantal vragen, die we naar alle waarheid hebben ingevuld.
De opdrachten dit jaar waren weer errug leuk! We moesten een vogeluitkijkpost beklimmen en vertellen hoeveel weidebroedvogels er hier leefden. Nou er waren verschillende aantallen genoemd, maar toch maar zelf eens rekenen en kijken. Het waren er uiteindelijk 64, en de enige persoon die dat goed had was: IKKES!!!! Vervolgens moesten we door middel van onze handen door twee gaten te steken, boutjes en moertjes in elkaar draaien, zes stuks. De moertjes lagen in een bakje en de boutjes in het andere bakje. Dit onderdeel was wel wat voor Tim. Dus Tim ging er voor, in een tijd van 1:25 had hij ze in elkaar. Echter, Alfred die dit dagelijks doet had het in 0:46 seconden! Hij was ook de snelste van die dag!
De laatste opdracht was het in elkaar zetten van een Ikea nachtkastje. Tim en ik deden dit samen en hadden een tijd neergezet van 3 minuut nog wat. Echter, daarna kwamen Alfred en Marja die waren weer sneller als ons en Rob en Chavelly ook weer…….Tijdens de puzzelrit moesten we ook weer dingen verzamelen, een wildboeket of kalabas, een ei, en een stuk fruit. Rond de klok van 16:00 uur waren we weer terug. Formulier ingeleverd en snel naar supermarkt om boodschappen te doen.

Op zaterdagavond wordt er daar altijd gebarbecued! Erg gezellig. Lekker vleesje, wijntje en salade. We hadden een picknick tafel in beslag genomen en hebben daar heerlijk met zijn zessen aan gegeten. Wij hadden echter ietwat teveel kippenpootjes, maar moet zeggen heb aardig mijn best gedaan. Ah een bericht van Frank, hij heeft de tour uitgereden in 6 uur 16 minuten en nog wat seconden!!! Yahoo we waren allemaal errug trots aan tafel en hebben er een wijntje op gedronken!
Na de bbq was het tijd voor de uitslagen van de puzzelrit………….niets gewonnen helaas. Daarna kwam de loterij, wat zoals gewoonlijk gaat op inschrijfnummer, helaas pindakaas ook al niets gewonnen! Nouja dat mocht de pret niet drukken! Na het eten heerlijk weer aan het kampvuur gezeten. Na de nodige wijntjes en toch wel vermoeid van de hele dag buiten, rond de klok van 2 uur maar naar bed gegaan.

S’-ochtends werden we weer heerlijk gewekt door het zonnetje wat al heel het weekend flink zijn best deed voor ons. We konden ontbijten in de grote tent, dus Tim en ik hebben ons naar de grote tent gebracht en lekker zitten ontbijten. Er zou nog een convooirit zijn, maar ik moest Frank ophalen op Schiphol en wist niet zeker of ik daar tijd voor had. Dus Tim is met Rob en Chavelly meegerend. Ik ben bij Marja en Alfred gebleven en daar mijn tijd uitgezeten, wat is dat erg wachten……
Rond half drie weggereden richting Schiphol. Te vroeg daar dus maar een boekje gekocht en zitten wachten. Eindelijk vliegtuig geland en daar was Frank dan eindelijk! Moe, zere knie, maar zeer zeker voldaan kwam hij aanlopen.
Op terugweg hoorde we een raar geluid uit de Aca komen, een soort van geratel. Maar het ging weer weg, of toch niet?!?!?!?! Gestopt bij een Texacopomp net na Delft. Het werd erger en erger en als we verder zouden rijden, hadden we geen vluchtstrook…..Hmmm…. geen vertrouwen erin om verder te rijden. Alfred gebeld en die heeft ons met de autoambulance opgehaald, THANK YOU!!!!! Thuis afgezet en dat is voor morgen om over na te denken.

Kortom het was weer een zeer geslaagd feestje in Buurse. Ik zou zeggen op naar de volgende 5 jaar!
En bedankt weer voor de goede zorgen.
   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact