24H/u 2cv Spa-Francorchamps 2007.
De berichten op internet gaven geen goed nieuws. Eerst was er sprake van geen meeting, toen weer wel, toen weer niet. Maar gelukkig weer wel. Ook de weersberichten waren niet erg florissant. De verwachting was regen, sneeuw, natte sneeuw met hagel en veel wind met temp van een paar graden. Al met al moest dit wel een aparte meeting worden zo laat in het jaar. En dat was het ook !!!
 
 
 
 
  Vrijdag 9-11 de 07 (in zijn nieuwe jasje) ingepakt met alle spullen die je mee zou nemen naar een survival weekend. Regenkleding, dikke truien, goed schoeisel, muts, sjaal thermo kleding, handschoenen etc etc. Nog even vlug boodschappen doen en op naar Spa. Het weer in Rotterdam was al niet veel, veel regen en nog meer wind, maar dat kon de pret niet deren. We sloten aan in de file op de A20, sukkelde door naar de file op de A15/16 richting Breda. De grens over sloten we aan in de file voor Antwerpen en daarna in de file op de weg naar Luik. Al deze files waren het gevolg van aanrijdingen. Even vlug opgeteld al met al een kleine 21 voertuigen die maandag bij de schadeherstel bedrijven zullen staan. Het was gewoon weg druk op de weg, slecht zicht, harde wind, veel regen. We reden rustig aan door met af en toe even de 120 km/h plus opweg naar luik. Via een kleine D-tour en het kopen van een kaart reden we de juiste weg op. " He sneeuw...!! " Precies hier was de tank leeg. (1op veel te veel). Langs de kant van de weg gestopt om de reserve tank te pakken. Sjesus wat was het ineens k-o-u-d. Sta je daar in de sneeuw en harde wind je tank bij te vullen. Met bijna bevroren vingers konden we weer op weg. De sneeuw werd minder, maar aangekomen op de meeting (P3 of P4 van het circuit van Spa) lag nog wel wat sneeuw. Na lange rit waren we er en konden we ons snel inschrijven en een plekkie zoeken ergens op het terrein. Het was al donker, natte sneeuw of regen viel uit de hemel en om dan een goed plekkie vinden is niet makkelijk. Eenmaal op onze plek konden we in de regen cq natte sneeuw onze tent opzetten. Geen pretje! Tijd voor wat verwarming. Boven op de heuvel was een kleine container met hout een stonden ook de halve barrels die voor vuurkorf doorgingen. Een probleem, we hebben net onze laatste 5 liter benzine in de tank gegoten. Hoe maak je dan een zeik-nat kampvuur aan? Met de benzine uit de colemann brander wat WC papier en de verpakking van onze thermo kleding. Stonden we daar, in de regen of natte sneeuw met een biertje bij een temp van een paar graden. Gezellig he vakantie man !!! Gelukkig kwam de rest van de groep langzaam aan ook binnen. De party tent lag bij Oliver en Q in de Acadiane, daar moesten we nog even op wachten. Gelukkig konden we ons een beetje opwarmen tijdens de buien in de HY van Thomas (Nog bedankt !!) Om van de nood een deugd te maken, hebben we hier ons avond potje klaargemaakt en gegeten bij een fantastische Zebro Kamin! Bij aankomst van O&Q konden we de party tent opzetten en rond het kampvuur enig sinds droog zitten en een biertje drinken. De meeste waren moe van een lange dag en besloten naar bed te gaan. Weltrusten.

Zaterdag 10-11-2007
Kledeng, beng rommel de bommel. Het horloge geeft even na 5 uur aan. De party tent is omgewaaid. Even een snelle blik buiten of we er uit moesten gaf aan dat alleen onze jassen open en bloot in de regen lagen. Eveline (dapper als ze is) pakte haar kleding en heeft de jassen in de auto gelegd. Terug in bed nog een paar uur geslapen. De meeste hebben een redelijke nacht gehad, behalve Frank, een kleine 30x wakker worden door de kou is niet fijn. Dit kwam, zo bleek later, door liters water onder de slaapmat wat erg koud was. Langzaam aan werden we wakker in de ochtend, en konden we weer vol aan gekleed, fris en fruitig, tja... meeting houden! Eveline had de 07 al afgetankt samen met Bjorn die zijn AK250 af moest tanken. Toen Eveline weer terug kwam, had ze de aankoop van de maand (lees jaar) gedaan. 2 lange regenjassen. Ideaal zo bleek achteraf. Het heeft eigenlijk niet meer opgehouden met regen. Tijd voor de Highlight van de meeting: Een ronde op het circuit met je eigen auto. We moesten even wachten voor het hek met zijn allen alvorens we volgas het circuit op konden rijden. (hele ronde gefilmd met een onboard cam). Maar toen het zover was, konden we gaan, volgas, proberen niet uit de bocht te vliegen (regen, wind wat het circuit spekglad maakte) Eveline heeft het hele rondje gefilmd. Blijft altijd geweldig een rondje op Spa-francorchamps.
Na dit 2 cilinder geweld zijn we met de groep naar Stavelot gegaan om een warm kop koffie te scoren. We hadden allemaal we zin in een droge warme omgeving en een warm kopje koffie. En ach, als we er dan toch zijn, gingen we ook nog wat ergens eten. De hele dag buiten doet de maag knorren zo bleek. Met een gevulde buik gingen we naar het circuit. Hier gebeurd het nu allemaal en dat 24 uur en 24 minuten lang. Het mooie van deze race is dat je overal kan en mag komen. We zijn op de open tribune geweest, door naar de paddock, in de paddock en in de pitlane. Her en der zie je teams sleutelen aan de racewagens. opgevoerde eenden of dyanes. Team 66 was een van onze favorieten waar onder andere Pieter Franck in reed, en dat op bio-ethanol, E85 in de experimentele klasse. (in deze klasse hebben ze de 1e prijs gewonnen: Gefeliciteerd Pieter!!!) na een paar foto's geschoten te hebben de meeste teams te hebben gezien gingen we terug naar de meeting site, met de intensie om een nieuwe party tent te bouwen. En wat bleek? Rob heeft van zijn zijl (6x8) een heuze villa gemaakt. Een geweldige tent die de storm en regen kan weerstaan. In de tent stond de Zibro Kamin vollop te branden voor de warmte. Helaas was het hout op aan het gaan en ging het kampvuur langzaam uit. Tijd om een potje te koken en wat andere zaken op orde te maken, waaronder ons waterbed te verbeteren. Gelukkig had Rob een 2 pers luchtbed bij zich (dubbel) en konden we die lenen. Deze legde we over alles heen op de hoop dat we een warme en droge nacht krijgen. (dank je Rob, bij de volgende meeting staan 2 biertjes voor je koud!!) Het bleef regenen en alles werd nog sompiger en sompiger. De blubber werd ook steeds erger. Wat nat was, bleef nat of werd nog natter. Heerlijk zo' n meeting. Ingepakt, regenjas aan gingen we 'savonds laat nog even naar de paddock om even te kijken hoe het ging met de race. Hier werd even een versnellingsbak gewisseld, daar een nieuwe draagarm gemonteerd en verderop weer een nieuwe motor. De race was in volle gang en nog steeds regende het, alleen was het nu ook nog eens donker. Nog even op de grote tribune (beetje droog) de race gevolgd om daarna toch maar weer door de ragen heen terug te lopen naar de tent om een lekkere whiskey te nemen in onze gigantische partytent met kachel. Door de kachel werden we weer lekker warm en konden met warme voeten ons riante 2 persoons waterluchtbed in. Een nacht die zo bleek later heerlijk was. Warm en droog. En ook deze nacht weer met oordopjes in. ide-aaal !!!!

Zondag 11-11-2007
Wakker worden en het regent nog steeds. Omgedraaid (aantal keren) om er dan toch maar uit te gaan. Een paar waren al aan het inpakken in de regen, maar wij namen plaats in de partytent om daar op een nog niet-blubber-stukje ons gebakken eitje met spek klaar te maken. Eerst ontbijten met koffie en dan, het zij zo, in de regen onze spullen op te ruimen. Alles was nat of natter dan nat. We hebben alles zo in de auto gekwakt. Nat vies en koud namen we afscheid van de mensen die er nog waren. Vlug even tanken, auto controleren en op naar huis, in de regen... Op de snelweg zijn we bij Martijn en Alfred aangehaakt en met een zuinig gangetje tussen de 80 en de 100 naar huis gereden, jawel, in de regen.
Het laatste stukje plankgas, 120+. Wat waren we nat en koud. Thuis gekomen snel de spullen uit de auto die uit konden lekken en drogen bij de kachel. Het was een geweldig (nat en koud) weekend!! super...
We doen het immers voor de lol toch?
Frank sf & Eveline
   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact