24e internationale CCR Meeting Rozenburg - De Punt.
Al vele malen geweest op een zaterdag avond, maar dit jaar met een groep van het Ei een heel weekend.
Een meeting die om de hoek is betekend lekker rustig aan allemaal. Zo ook de vrijdag. Vanuit het werk eerst eten gekookt, koffie en daarna de spullen gepakt. Dit keer zijn we met de 64-er AZAM 18pk gegaan. Zogezegd zo gedaan, maar wat neem je toch nog veel zooi mee naar een meeting.
 
 
 
 
  Alle spullen paste in de AZAM en pas tegen een uur of 1930h gingen we weg. Rozenburg - de Punt is ongeveer 30km rijden. Thv de A15 zagen we in de verte een paar eenden rijden, dit waren Tim, Hans en Cor. Ondanks wind mee kon ik ze niet inhalen maar wel redelijk goed bijhouden. Pas op de doodlopende weg van De Punt kon ik er 2 inhalen. Maarja, zoals ieder jaar ook dit jaar weer; Waar was het ook alweer? Dus zoals normaal reden we er weer voorbij (zoals zo vele) eenmaal de hoofdingang te hebben gevonden reden we de echte ingang voorbij. Dit zorgde voor wat hilariteit en wat schade (!). Het zal het Ei weer niet wezen....
Doordat we heen en weer reden en de ingang niet konden vinden in het donker, raakte Tim de wagen van Hans even aan. Spatbord beetje gedeukt. Ach kan gebeuren toch? Maar vervolgens poogt Tim toch een achteringang te nemen. HO, een greppel. Tim kon met een zetje weer terug. Eenmaal binnen, was de toon wel weer even gezet. Het Ei is er. Vlug het kamp opzetten spullen pakken, dikke truien aan, was het tijd voor een welverdiend biertje. Na dat welverdiende biertje volgde er nog vele. We hadden het geluk om aan een lange nieuwe openbare picknicktafel te kunnen zitten. Alleen die wind.. het was k o u d !! In de slaapzak was het warm en de nacht zelf was kort gezegd ook gewoon weg koud !

De volgende ochtend kwam het langzaam allemaal tot leven. Een stevig ontbijtje (Ei met Spek, heerlijk gebakken door Eef) en de gratis koffie van de meeting was het goed toeven. Het weer was bijzonder goed. Mooie strakblauwe hemel en nergens ook maar 1 wolkje te bekennen. Om 12uur kwam de Havendienst even langs met de RPA15 die een demonstratie gaf van het blussen. Dit leverde mooie beelden op en sommige daarvan zijn vastgelegd op de gevoelige plaat. Na deze geweldige demonstratie gingen we met zijn allen naar de 28ste editie van de Furieade. http://www.furieade.nl/ De Furieade is een soort Wereld Haven Dagen maar dan in het klein. Erg leuk, erg gezellig en erg druk. Juist omdat het zo druk is hebben we de Eenden aan de overkant laten staan en met de Gratis pont naar Maassluis gevaren. Via de kermis naar het centrum. Onderweg zagen we van alles en nog wat. Een stoomtrein die van Hoek van Holland en Maassluis heen en weer reed, mooie oude schepen, werktuigen, ambachten, kraampjes, demonstraties, clubs verenigingen en natuurlijk ook eten en drinken. Het weer zat erg mee, mede hierdoor was het overal druk. We hebben de hele middag overal gekeken en gelopen om aan het einde boodschappen te doen voor de BBQ die avond. Met de boodschappen weer terug naar de pont om weer naar de meeting te gaan. Heel gek, maar het was weer tijd voor een biertje/port/rode wijn/etc... Na wat drankjes, chips, nootjes kon de BBQ aan zoals we dat gewend zijn, met veel vuur : ) De BBQ was lekker, maar zelfs de veelvraten zaten snel vol. Soms kan een BBQ uren duren, maar dit keer moesten we voor 2000h klaar zijn ivm de loterij. Iedereen heeft loten gekocht, en iedereen hoopt op de hoofdprijs natuurlijk. We voegde ons in de feesttent op de hoop of we inderdaad een hoofdprijs hebben gewonnen. Helaas niet de hoofdprijs maar iedereen heeft (bijna iedereen) wel wat gewonnen wat hij of zij kan gebruiken of weg kan geven aan iemand die het wel kan gebruiken. Zo'n loterij is altijd leuk en vreselijk gezellig. Omdat we gisteravond het een beeeetje koud hebben gehad bleven we deze avond in de feesttent. Geen last meer van de wind. Na de gezellige loterij, begon een zeer gezellige avond. Het was druk in de tent, iedereen leek het erg naar zijn zin te hebben, zelfs Hans die een beetje in dutte van een slopende avond ervoor. Om de feestvreugde nog meer te verhogen ging Botulisme Unplugged spelen. Met zijn drieeën (bas, gitaar en zang, en later Pim op de trommel) gaven ze een erg leuk performance weg. Sommige nummers spelen en zongen ze voor het eerst, wat erg leuk was.
Ook aan deze avond kwam een einde. Ik en Eveline vonden het welletjes en doken in onze slaapzakken. Warmte! De rest was of ook al naar bed, of gingen door tot een uur of 5 a 6.

Zondag hoorde ik al wat geluiden buiten en besloot om er ook maar uit te gaan. Het was vreselijk mistig. Alles was zeik en zeik nat van de mist. Een klein wereldje heb je dan maar. Ook deze ochtend weer een heerlijk stevig ontbijt (Eef had aan iedereen eitjes beloofd) met veel koffie. De zon brak maar niet door, dus dan maar de natte tent inpakken en thuis uithangen ofzo. Iedereen pakte zijn of haar ding in en een keurig opgeruimd veld bleef achter. Nadat we afscheid genomen hadden van dees of geen, reden we naar de pont, de mist uit. We moesten even op het pontje wachten in het zonnetje. Wat een heerlijk weer vandaag. Ondanks de verwachte drukte waren we snel op de pont en konden we overvaren naar Maassluis waar we de snelweg opdoken en onze weg verder vervolgde naar de boot. Lekker op tijd thuis met een heerlijk zonnetje. Wat wil je nog meer. Het was wederom weer een fantastisch weekend. Bedankt CCR!
Frank sf & Eveline
   
 
 
     
   
     
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact